Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Tortas su maskarpone "Saldi nuodėmė"

 
2012 09 13 10:30

Tešlai reikės: 7 valgomieji šaukštai miltų, 3 kiaušiniai, 2 v.š. grietinėlės, 150 g sviesto, 1 a.š. kepimo miltelių, 3 v.š. kakavos, 4 v.š. 'Dansukker' auksaspalvio sirupo, 1 žiupsnelis citrinos žievelės.

Įdarui reikės: 500 g maskarponės sūrio, 500 g grietinėlės, 1 pakuotė "Dansukker" želė - cukraus "Multi", 2 v.š. "Dansukker" vanilinis cukrus.

Papuošimui reikės: 50 g kokoso drožlių, 200 g avietinių braškų, 50 g šokolado.

Lakšto sulaistymui reikės: 80 g braškių - aviečių sirupo.

Kiaušinius išplakti su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišyti garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberti citrinos žievelių ir gerai išmaišyti.

Torto formoje iškepti lakštą. Jį padalinau pusiau.

Visą želė - cukraus pakuotę ištirpinti grietinėlėje ir pavirti apie 30 sek. Atšaldyti iki kambario temperatūros ir atsargiai išmaišyti su maskarponės sūriu. Įberti vanilinio cukraus ir išmaišyti.

Lakštą, esantį torto formoje, palaistyti braškių - aviečių sirupu (mano naminis buvo). Palaukti, kol susigers ir užpilti kremo sluoksniu.

Palaikyti šaldytuve, kol ims stingti. Dėti vėl sirupu apšlakstytą lakštą. Ant jo supilti likusią baltą masę.

Kai sustings, papuošti uogomis su lapeliais, šokoladu, kokoso drožlėmis.

Viliojantis, bet nuodėmingas šis tortas. Kad liesesnis būtų, maskarponę galima pakeisti trinta varške.

Skanaus!

Regina Račkauskienė, Alytus

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itališkos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"