Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITROŽIŲ KARAIMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Tradicinė pica

 
2012 09 10 14:34

Picos padui reikės: 300 g miltų, 70 ml šilto vandens, 25 g mielių, po 1 a.š. drusko ir cukraus.Padažui reikės: 3 pomidorų, 2 a.š. druskos, trupučio bazilikų, rozmarino, 2 skiltelių česnako.Picai reikės: 300 g dešros arba kumpio, 150 g fermentinio sūrio, 5 alyvuogių, taip pat galite naudoti ir papriką, svogūną, pievagrybius.

Pirmiausia reikia išmaišyti tešlą, iškart sudėkite miltus, mieles, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir cukraus. Išminkykite, iškočiokite picos blyną ir palikite 10-15 min.

Padažui reikia sutrinti pomidorus. Juos sudėkite į keptuvę, pakaitinkite 5 min. Suberkite prieskonius ir dar truputį pakaitinkite. Padažą tolygiai paskirstykite ant picos blyno.

Griežinėliais supjaustytą dešrą sudėkite ant picos, užbarstykite sutarkuotą sūrį, alyvuoges. Picą kepkite 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Tešla bus minkšta ir skani, o viršus gražiai apskrus :)

Skanaus!

Marija, Vilnius

Norite dalyvauti konkurse? Siųskite itališkos virtuvės patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Net devyni laimingieji laimės Kotanyi prieskonių rinkinius.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
Rožių karaiSportasŠeima ir sveikataTrasaKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"