TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Triufeliai su riešutais

2012 12 18 9:00
Autoriaus nuotr.

Reikės: 450 g juodo šokolado (70-80%), 400g cukraus, 8-9 šaukštų vandens, 200 g lazdyno riešutų be luobelės,280 ml grietinėlės.

Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius.

Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirintą grietinėlę, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą.

Išėmus iš šaldytuvo formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, kakavoje arba lydytame šokolade.

Vaidotas D.

Siųskite savo mėgstamiausio kalėdinio patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"