Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Troškinta kiškiena su grybais

 
2013 01 30 0:00

Reikės: kiškienos, grietinės, acto, svogūno, grybų, ankštinių pipirų, krienų, razinų, kiaulės taukų, kvietinių miltų, druskos, juodųjų pipirų, cukraus, citrinų sulčių.

Smulkiais kvadratėliais supjaustykite svogūną, suberkite į verdantį vandenį, truputį pavirkite. Į vandenį su svogūnais suberkite prieskonius ir įpilkite acto. Šiuo karštu marinatu mėsą marinuokite parą. 

Pasimarinavus mėsai, ją nusausinkite, apibarstykite miltais, maltais prieskoniais ir apkepkite riebaluose. Po to sudėkite į troškintuvą, truputį įpilkite vandens ir troškinkite ant mažos ugnies. 

Išmirkytus ir supjaustytus grybus ir ankštinius pipirus suberkite į puodą baigiant mėsą troškinti.

Išsitroškinus kiškienai, ją išgriebkite ir puodo, o į skystį įpilkite grietinės, sumaišytos su likusiais miltais, tarkuotus krienus, suberkite razinas. Šis padažas dar truputį patroškinamas ir užpilamas ant mėsos.

Liudas Gedvilas, Linkaučiai

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"