Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Troškinta triušiena su burokėlių salotomis

 
2013 01 17 15:19

Ingredientai: 800 g triušienos, 20 g taukų, geriausia kiauliųPrieskonių pagal skonį: kmynai , kadagio uogos, juodieji pipirai, 1-2 lauro lapas1 kiaušinisDžiūvėsiai 'apvoliojimui'Burokėlių salotoms: 150 g virtų burokėlių, 1 šaukštas tarkuotų krienų, 1 šaukštas aliejaus, 1 kietai virtas kiaušinis, druskos, cukraus pagal skonį ir šiek tiek citrinos sulčių ar rūgšties

Kaip gaminti?

Pirmiausia reikia gabaliukais supjaustyti mėsą. Tuomet ją pasūdome, apvoliojame išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, apkepama taukuose arba aliejuje. Po to mėsa sudedama į ugniai atsparų indą arba emaliu padengtą puodą, įpilame šiek tiek karšto vandens ar sultinio, įdedame minėtų prieskonių pagal skonį, nepamirštame ir prieskoninių daržovių. Viską troškiname ant silpnos ugnies ar nelabai karštos kaitlentės. 

Troškinį rekomenduojame pateikti su burokėlių salotomis (atskirame inde) ir virtomis ar keptomis bulvėmis (toje pačioje lėkštėje). 

Burokėlių salotos: nulupame išvirtus burokėlius, sutarkuojame (stambiai), sumaišome su tarkuotais krienais, paskaniname cukrumi ir druska. Padažas - aliejus, maišytas su citrinos sultimis arba rūgštimi. Burokėlių salotos sudedamos į dubenį ir apibarstomos kapotu virtu kiaušiniu.

  

  

Indrė Puzienė iš Alytaus

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"