TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Troškinta triušiena su burokėlių salotomis

2013 01 17 15:19

Ingredientai: 800 g triušienos, 20 g taukų, geriausia kiauliųPrieskonių pagal skonį: kmynai , kadagio uogos, juodieji pipirai, 1-2 lauro lapas1 kiaušinisDžiūvėsiai "apvoliojimui"Burokėlių salotoms: 150 g virtų burokėlių, 1 šaukštas tarkuotų krienų, 1 šaukštas aliejaus, 1 kietai virtas kiaušinis, druskos, cukraus pagal skonį ir šiek tiek citrinos sulčių ar rūgšties

Kaip gaminti?

Pirmiausia reikia gabaliukais supjaustyti mėsą. Tuomet ją pasūdome, apvoliojame išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, apkepama taukuose arba aliejuje. Po to mėsa sudedama į ugniai atsparų indą arba emaliu padengtą puodą, įpilame šiek tiek karšto vandens ar sultinio, įdedame minėtų prieskonių pagal skonį, nepamirštame ir prieskoninių daržovių. Viską troškiname ant silpnos ugnies ar nelabai karštos kaitlentės. 

Troškinį rekomenduojame pateikti su burokėlių salotomis (atskirame inde) ir virtomis ar keptomis bulvėmis (toje pačioje lėkštėje). 

Burokėlių salotos: nulupame išvirtus burokėlius, sutarkuojame (stambiai), sumaišome su tarkuotais krienais, paskaniname cukrumi ir druska. Padažas - aliejus, maišytas su citrinos sultimis arba rūgštimi. Burokėlių salotos sudedamos į dubenį ir apibarstomos kapotu virtu kiaušiniu.

  

  

Indrė Puzienė iš Alytaus

Siųskite ir jūs savo mėgstamiausio žvėrienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite "Kotanyi" prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"