TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Valentino tortukas

2012 02 20 9:43

Kokios šventės be saldumynų? Tad nusprendžiau pasidalinti torto receptu, kurį gaminant su didele meile, išeina išties skanus. O kadangi jis buvo gamintas Valentino dienai, tai jo forma - širdutė. Priklausomai nuo šventės, kuriai jį ruošime, jo ir forma keičiasi.

Tortui reikės: 5 kiaušinių, 180 g cukraus, 120 g miltų, 80 g tarkuoto šokolado, 1 a.š. Kotanyi vanilinio cukraus.

 

 Kremui reikės: 400 ml plakamos grietinėlės, 2 pakelių grietinėlės standiklio (jei naudojate želatiną - apie 20 g), 50 g cukraus, 200 g šaldytų braškių,  1 citrinos (reikės nutarkuoti jos žievelę) arba 1 v. š. Kotanyi džiovintų citrinos žievelių.

 

 Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite su cukrumi, tada sudėkite miltus, vanilinį cukrų, šokoladą ir išmaišykite. Išplakite baltymus iki standžių putų ir sudėkite į paruoštą masę (gauname grietinės tirštumo tešlą). Gautą tešlą dėkite ant į skardą įtiesto kepimo popieriaus ir suformuokite norimos formos biskvitus. Kepakite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Kremo paruošimas. Išplakite grietinėlę ir sudėkite braškes bei prieskonius.

Atvėsusius biskvitus pertepkie paruoštu kremu.

Pabandykite. Skanu ir lengva pagaminti.

Skanaus!

Renata Kelpšienė, Panevėžys

Siųskite ir jūs savo Valentiniškiausią receptą ir dalyvaukite konkurse. Vasario 21 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"