TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas: Varškės pyragas su graikiniais riešutais ir karameliniu padažu

2013 03 22 20:00

Reikės: grietinėlės (1,5 stiklinės), rudojo cukraus (170 g), cukraus (300-400g), sviesto (75 g), romo (80 ml), graikinių riešutų (200-300g), sviesto (3 valg. š.), varškės (3 pakelių), kiaušinių (3 vnt.).

Ant silpnos ugnies užvirinti grietinėlę išmaišytą su ruduoju cukrumi ir sviestu. Pavirti 3 min., po to nuimti nuo ugnies, trečdalį stiklinės padažo nupilti ir atvėsinti, o į likusį įmaišyti 2 valg. š. romo. 3 stiklines riešutų ištrinti su 50 g cukraus. Išmaišyti su išlydytu sviestu, sukrėsti į apvalią formą ir išlyginti paviršių. Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Varškę sudėti į dubenį, suberti likusį cukrų, įmušti kiaušinius. Plakti kol pasidarys vientisa masė. Supilti likusį romą ir išmaišyti. Varškės masę sukrėsti ant atvėsusio riešutinio papločio. Apšlakstyti padažu be romo. Kepti iki 160C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Plokštainį palikti valandai ataušti, po to dėti į šaldytuvą nakčiai. Padažą su romu pašildyti ir supilti ant plokštainio. Patiekti papuošus likusiais graikiniais riešutais.

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"