TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas: Varškės pyragas su vyšniomis

2013 03 22 10:00

Tešlai: sviestas (125 g), cukraus pudra (60 g), kiaušinių tryniai (2 vnt.), vanilinis cukrus (1 šaukštelis), miltai (200 g), margarinas ir miltai (formai patepti)

Varškės įdarui: migdolai (125 g), cukraus pudra (125 g), krakmolas (2 šaukšteliai), liesa varškė (250 g), kiaušinių baltymai (2 vnt.), vyšnios (350 g), grietinė (2 šaukštai).

Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą, suvynioti į foliją ir valandai dėti į šaldytuvą. Migdolus sugrūsti, sumaišyti su cukraus pudra, krakmolu. Sudėti varškę ir mediniu šaukštu trinti, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakti, kol suputos, ir atsargiai įmaišyti į masę. Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus (tinka ir šaldytos). Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo skardą, išteptą margarinu ir pabarstyta miltais. Kraštelius gražiai apipjauti. Tešlą subadyti šakute. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15 min. varškės masę sudėti į apkepusį pagrindą. Aptepti grietine ir išdėlioti vyšnias. Šauti į orkaitę ir kepti 20 min. Patiekti gausiai pabarsčius cukraus pudra.

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

  

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"