Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Velykinė boba su riešutais

 
2013 03 22 0:00
Autorės nuotr.

Reikės: kapoti riešutai (5 šaukštai), juodasis šokoladas (150 g), džiovintos datulės be kauliukų (50 g), džiovinti abrikosai (50 g), sviestas (125 g), cukrus (125 g), kiaušiniai (2 vnt.), miltai (200 g), cinamonas (0,5 a.š.), tarkuotos citrinos žievelės (1 v.š.), kepimo milteliai (1 a.š.), krakmolas (2 v.š.), vanilinis cukrus (1 v.š.), druska (žiupsnelis), pienas (1 v.š.), pabarstukai (papuošimui).

Datules ir abrikosus susmulkinti, sumaišyti su riešutais ir 50 g tarkuoto juodojo šokolado. Paruošti tešlą: sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, cinamonu, citrinos žievele, įmušti kiaušinius. Suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir krakmolu bei druska, supilti pieną, sudėti vaisių ir riešutų mišinį. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą, pašauti į 175 laipsnių orkaitę ir kepti apie val. (priklausomai nuo skardos dydžio). Bobą išimti iš formos, apliti tirpintu šokoladu, o papuošti pabirstukais. 

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"