Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Velykiniai keksiukai

2013 02 27 9:21

Keksiukams paruošti reikės: 2 v.š. cukraus, 2 kiaušinių, 2 v.š. kondensuoto pieno, 2 v.š. apelsinų marmelado, 50 ml pieno, 0,5 a.š. kepimo miltelių, 150 g kvietinių miltų, kokosų drožlių, geltonų valgomų dažų (8 lašelių).

Cukrų ištrinkite su vienu kiaušiniu, įpilkite kondensuotą pieną, apelsinų marmeladą su žievelėmis, pieną, aliejų ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir išsijokite į skystą keksiukų masę. Tešlą gerai išmaišykite ir dėkite į keksiukų kepimo formą su popierinėmis keksiukų formelėmis.

Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 min. 

Iš nurodytų tešlos ingredientų kiekių gaunasi maždaug 10 keksiukų.

Likusio kiaušinio naudokite tik baltymą. Baltymą išplakite iki standžių putų. Kremu aptepkite keksiukus, užbarstykite nudažytas kokosų drožles, mažais šokolado gabaliukais padarykite akytes, o iš džiovinto meliono išpjaustykite snapelį. Štai ir velykiniai viščiukai-keksiukai. 

Skanaus!

Marija, Klaipėda

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"