TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Velykinis keksas su datulėmis ir anakardžio riešutais

2013 03 04 14:30

Reikės: 3 kiaušinių, 150 g sviesto, 150 ml pieno, 1 v.š. džiuvėsėlių, 2 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus, 100 g smulkintų anakardžio riešutų, 2 stiklinių miltų, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės datulių be kauliukų.

Datules smulkiai supjaustykite, sumaišykite su smulkintais migdolais ir dviem šaukštais miltų. Sviestą (šaukštelį pasilikti formos patepimui) išsukite su cukrumi iki putų. Nenustojant plakti sviesto, įmuškite kiaušinius. 

Atskirame inde miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. 

Į svieto mišinį įsukite sausus produktus ir pieną. Tešlą atsargiai sumaišykite, galiausiai dėkite didžiąją dalį anakardžių su datulėmis ir vėl greitai išmaišykite.

Kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiuvėsėliais. Ant dugno berkte likusias datules su anakardžiais, sukrėskite paruoštą tešlą.

Keksą kepkite maždaug 1 val. iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Iškepus, keksą ataušinkite formoje, tada dėkite į lėkštę

Skanaus!

Inutė Neverovskienė, Lentvaris

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"