Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Velykinis paštetas

 
2013 03 15 13:50

Reikės: 400 g kiaulienos sprandinės, 200 g lašinių, 300 g galvijų kepenų, 100 g pievagrybių, 200 ml grietinėlės, 2 kiaušinių, 2 obuolių, 2 svogūnų, 2 česnako skiltelių, 2 v.š. alyvuogių aliejaus, 0,5 puodelio baltojo vyno, 2 v.š. prieskoninių žolelių mišinio: čiobrelių, rozmarinų, mairūnų, druskos, pipirų, riebios šoninės (paštetui apvynioti).

Mėsą ir lašinius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis, įberkite druskos, pipirų ir palikite nakčiai, kad įsiskonėtų.

Obuolius, pievagrybius ir kepenis supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles ir svogūnus smulkiai sukapokite ir apkepinkite su aliejumi. Kartu sudėkite mėsą, grybus su obuoliais ir trumpai patroškinkite įpylę baltojo vyno. Atvėsinkite.

Mėsą su lašiniais ir kepenis susmulkinkite virtuviniu kombainu, įpilkite grietinėlės, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Kepimo formą išklokite šoninės riekėmis, sudėkite mėsos malinį ir iš viršaus užlenkite riekių kraštus. Kepkite 140 C laipsnių vandens vonelėje apie 50 min.

Skanaus!

Laura Grėbliukaitė, Vilnius

Iki kovo 22 d. kviečiame pasidalinti jūsų mėgstamiausių velykinių patiekalų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus velykinius receptus publikuosime rubrikoje "Skanaus!". Net dešimčiai laimingųjų padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"