Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas: Veršiena su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

 
2011 11 10 9:00

Patiekalui reikės: 0,5 kg veršienos, 2 morkų, 4-5 bulvių, 1 didelio svogūno arba poro, 1 paprikos, kelių šparaginių pupelių, sojos padažo, balzamiko acto, Heinz šonkauliukų marinavimo padažo, 0,5 citrinos, 2 v.š. medaus, 3 skiltelių česnako, druskos, 3-4 v.š. alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia veršieną supjaustykite mažais gabalėliais, tada pamarinuokite su sojų padažu, šlakeliu balzamiko acto ir šaukštu medaus. Veršieną palikite bent valandą, kad įsigertų prieskoniai.

Svogūnus (porą) supjaustykite riekelėmis, morkas, bulves, paprika - šiaudeliais, šparagines pupeles perpjaukite į 2-3 dalis. Viską berkite į gilesnę keptuvę ir lengvai apkepkite. Jos turi išlikti standžios ir ne visiškai iškepusios.

Kol daržovės apkeps, paruošime padažą. Į mažą dubenėlį dedame šaukštą medaus (medus turi būti minkštos konsistencijos arba reikia jį kiek pašildyti, kad būtų galima lengviau išmaišyti), pilame ayvuogių aliejų, sojos padažo, Heinz šonkauliukų marinavimo padažo, trintą česnaką, išspaudžiame 0,5 citrinos sulčių, pabarstome trupučiu druskos ir viską sumaišome.

Pamarinuotą veršieną patroškinkite kokių 20-30 min., po to sudėkite į keptuvę su apkepintomis daržovėmis, supilkite padažą ir pakepkite dar apie 10-15 min., kad padažas įsigertų į daržoves. Stebėkite, kad daržovės neperkeptų ir nesubliukštų.

Skanaus!

Simona

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"