Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Vištienos ir svogūnų pyragas

2012 10 12 15:48

Reikalingi produktai: 1.5 kg vištos, 500 g svogūnų, 200 ml pieno, 200 g fermentinio sūrio, 1 kiaušinis, citrinos, 1 kg šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos.

Išverdame vištą. Išėmę ją, į likusį sultinį supilame pieną ir sudedame griežinėliais pjaustytus svogūnus. Svogūnai verdami ant stiprios ugnies tol, kol pasidaro beveik vientisa masė.

Į išvirtą svogūnų masę sudedame smulkiai pjaustytą vištieną, išplaktą kiaušinį, citrinos sultis, sutarkuotą fermentinį sūrį ir pagardinus savo mėgstamais prieskoniais viską gerai išmaišome.

Skardą išklojame tešla, sudedame paruoštą vištienos įdarą ir užklojame kitu tešlos sluoksniu. Kepame tol, kol pagels.

Labai skaniai valgomas pyragas, ir karštas, ir šaltas, puikus patiekalas vežtis į iškylą gamtoje.

Indrė Garbenčiūtė, Vilnius

Siųskite paukštienos patiekalo receptą su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"