Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Ypatingoji moliūgų sriuba

 
2012 11 15 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės:  vištienos krūtinėlės, 500 g moliūgo, svogūno, 2 morkų, 30 g sviesto, 4 šaukštų manų kruopų, litro daržovių sultinio, 50 ml grietinėlės, pipirų, druskos.

Svogūną smulkiai supjaustyti. Su trupučiu sviesto pakepinti keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Sutarkuoti morkas, sudėti į keptuvę kartu su svogūnu. Tuomet sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną ir lengvai apkepti.

Keptuvės turinį perdėti į puodą, suberti nedideliais kvadratėliais pjaustytą moliūgą, užpilti sultiniu ir užvirti. Virti apie 15-20 minučių, kol moliūgas suminkštės. Tada suberti manų kruopas. Kai po kelių minučių sriuba sutirštės, nukelti puodą nuo ugnies ir sriubą pertrinti per sietelį ar sutrinti smulkintuvu. Grąžinus puodą ant viryklės, supilti grietinėlę, permaišyti, pagal skonį įberti maltų pipirų ir druskos.

Roma Baltrušaitienė, Kaunas

Siųskite įvairiausių patiekalų iš moliūgo receptus su nuotrauka el.paštu zaidimai@lzinios.lt, dalyvaukite konkurse ir laimėkite Kotanyi prieskonių rinkinį!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"