Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Konkursas. Žiediniai kopūstai tešloje

 
2012 01 30 16:12

Jums reikės: 1 didelio kalafioro, 1 stiklinės kefyro, 150 g kvietinių miltų, 3 kiaušinių, po žiupsnelį druskos ir cukaus; 1 šaukšto obuolių acto, 200 g pomidorų, aliejaus (kepimui).

Žiedinis kopūstas supjaustomas (geriau tiesiog rankomis sulaužomas) mažais gabalėliais (apie 2–3 mm skersmens). Tuomet gabalėliai dedami į pasūdytą, parūgštintą, pasaldintą vandenį ir verdama apie 10 minučių.

Atskirai iki standumo išplakami trijų kiaušinių baltymai. Tryniai sumaišomi su kefyru, druska, miltais iki grietinės tirštumomasės, tuomet įdedami išplakti baltymai. Tuomet belieka žiedinių kopūstų gabaliukus merkti į tešlą ir dėti į įkaitusio aliejaus puodą ir palaukti kol apskrus (2-3 min.). Jei aliejus gabaliukų neapsemia, juos reikia pavartyti.

Tinka patiekti su baltu padažu ir pomidorais!

Skanaus!

Lili M.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"