Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITZAPAD-2017
ĮDOMYBĖS

Konkursas.Žirnelių pyragas

 
2013 05 08 16:00

Tešlai reikės: 200 g miltų, 130 g šalto sviesto, kiaušinio, 2 šaukštų vandens, 1 šaukšto acto, trupučio druskos.

Įdarui reikės: 100 g šoninės, 1 svogūno, 1 šaukto alyvuogių aliejaus, 350 g žirnelių (šviežių arba šaldytų), 2 skiltelių česnako, 3 kiaušinių, 200 g grietinėlės, druskos, pipirų, muskato riešuto.

Į miltus sudėti pjaustytą sviestą , įmušti kiaušinį ,įpilti vandens, acto, įberti druskos ir užminkyti tešlą.Jos rutulį suvynioti į foliją valandai laiko dėti į šaldytuvą.Iš tešlos iškočioti skritulį aplipdyti kepimo indą ,subadyti šakute ir dar pusvalandį dėti į šaldytuvą.

Šoninę su pjaustytu svogūnu pakepinti kol parus, įdėti pjaustytą česnaką.ant tešlos dėti įdarą , tada suberti žirnelius .Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti viską ant žirnelių. Kepti 200 orkaitėje 30 minučių.

Skanaus!

Neringa L., Kaunas

Iki ge­­­­gu­­­­žės 9 d. kvie­­­­čia­­­­me pa­­­­si­­­­da­­­­lin­­­­ti jū­­­­sų mėgs­­­­ta­­­­miau­­­­sių pa­­­­va­­­­sa­­­­ri­­­­nių pa­­­­tie­­­­ka­­­­lų re­­­­cep­­­­tais, ku­­­­riuos siųs­­­­ki­­­­te el.p. zai­­­­di­­­­mai@l­­­­zi­­­­nios.lt. Vi­­­­sus gau­­­­tus re­­­­cep­­­­tus pub­­­­li­­­­kuo­­­­si­­­­me rub­­­­ri­­­­ko­­­­je "Ska­­­­naus!". Net de­­­­šim­­­­čiai lai­­­­min­­­­gų­­­­jų pa­­­­do­­­­va­­­­no­­­­si­­­­me po Ko­­­­ta­­­­nyi prie­­­­sko­­­­nių rin­ki­nį.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaZapad-2017Karjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"