TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Konkursas. Žuvies tortas

2012 02 24 8:00

Tortui reikalinga šviesi forminė suraikyta duona. Pirmiausia nuo riekių plonai nupjaustome visus 4 kraštus. Tada susidėliojam torto formą, pvz., galima dėlioti po 2 gabaliukus ir daryti norimo ilgio. Paprastai daromas 3 sluoksnių tortas. Jei žmonių daugiau – galima daryti ir 4 sluoksnių.

Tada pasiruošiame įdarą. Aš maišau smulkius tuno žuvies konservus aliejuje su neriebia grietine (nuo konservų aliejų nupilu, nenaudoju). Pastebėjau, kad Lietuvoje yra jau gatavų konservų sumuštiniams. Galima naudoti ir juos. Jei įdarą darotės patys, pažiūrėkit, kad nebūtų labai skystas įdaras, grietinės turbūt daug nereikės, geriau žuvies krėsti daugiau :)

Imame “klijuoti” tortą. Vieną riekės pusę pamirkome į pieną, apverčiame ir dedame ant padėklo, kuriame patieksime tortą. Taip kiekvieną riekę sudrėkiname ir glaudžiai dedame vieną prie kitos. Kai pirmas aukštas padarytas, tepame idarą. Jei turite daug krevečių, galite jų pabarstyti ant įdaro, bet nebūtina.

Tada dedame antrą, jei norite, ir trečią aukštą.

Viršutinį sluoksnį aptepame grietinės ir majonezo mišiniu. Galite daugiau dėti majonezo nei grietinės, tada masė bus tirštesnė ir kambario temperatūroje tortas neišskys. Padarytą tortą palaikykite per naktį šaldytuve. Kitą dieną liks tik papuošti.

Papuošimui tinka kietai virti kiaušiniai, krevetės, labai tortą pagyvina lašišos ikrai. Viską dedame išilgom juostom ir apkaišom krapų šakelėmis, taip pat kai kur papuoškite ir mažais citrinos gabaliukais.

Jei krapų yra pakankamai, galite smulkiai juos supjaustyti ir ”apklijuoti” torto kraštus.

Raimunda Šateikienė

Siųskite ir jūs savo žuvies ar jūros gėrybių receptą ir dalyvaukite konkurse. Kovo 16 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"