TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Legendinio viskio receptas dulkėjo knygų lentynoje

2012 06 19 0:00

Legendinio amerikietiško viskio "Jack Daniel's" receptą galima rasti vienos velstiečių šeimos gydomųjų žolelių receptų knygoje.

Gėrimo receptą betyrinėdamas šeimos istoriją atrado 54-erių Jungtinės Karalystės gyventojas Markas Evansas. 1853 metais jį užrašė jo proprosenelė pavarde Daniels.

Pietų Velso Lanelio mieste ji buvo garsi žolininkė. Jos svainis maždaug tuo pačiu metu, kai buvo sukurtas receptas, išvyko į JAV ir apsigyveno Linčbergo miestelyje, Tenesio valstijoje. Ten dar po trejų metų buvo atidaryta "Jack Daniel's" spirito varykla.

"Esu tikras, kad tai originalus receptas. Tyrinėdamas šeimos istoriją varčiau nuotraukas, šeimos Bibliją. Ir staiga pastebėjau knygų spintoje užkištą šią knygą", - pasakojo M.Evansas. Anot jo, nuo tada, kai proprosenelės svainis Johnas Danielsas išvyko į Ameriką, šeima apie jį nieko nebegirdėjo. "Žinome tik tiek, kad jis apsigyveno Linčbergo miestelyje, Tenesio valstijoje. Manau, kad jis pasinaudojo proprosenelės receptu ir pradėjo viskio verslą", - teigė M.Evansas.

Beje, patys "Jack Daniel's" gamintojai pripažįsta, kad spirito varyklos įkūrėjas kilęs iš Velso. Viskio "Jack Daniel's" istorija išlieka paslaptimi, nes pirmieji įrašai apie alkoholinį gėrimą ir jo išradėją buvo sunaikinti per gaisrą teismo rūmuose.

"The Daily Telegraph", LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"