TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Legendinis šefas Robertas atskleidė unikalaus padažo receptą

2014 01 17 13:36
BTV nuotrauka

Šeštadienį, 10 val. BTV laidoje „Šefas rekomenduoja” garsusis virtuvės meistras Robertas klaus, ar dažnai savo patiekalų gamyboje naudojate netradicinius ingredientus. Šefas rekomenduoja išdrįsti į pirkinių krepšį įsimesti kokoso pieno pakuotę. 

Šis produktas, plačiai naudojamas Pietryčių Azijos virtuvėje, yra nepakeičiamas pagardas troškiniams, padažams ar net sriuboms. Šeštadienio rytą BTV žiūrovai išvys kaip garsus šefas gamina „Satay” padažą su žemės riešutų sviestu ir kokoso pienu, kuriuo pagardins kiaulienos išpjovą. Robertas Ščesnavičius įsitikinęs, padažas, kurio šaknys slypi tajų virtuvėje, yra universalus ir juo galima stebinti svečius prie daugelio tradicinių kepsnių. Tačiau kokoso pieno žymus šefas nepataria naudoti kasdien, nors jame gausu lengvai virškinamų riebalų, mažai cholesterolio, – tai išskirtinai kaloringas gėrimas – vienoje jo stiklinėje yra 467 kcal!

Keptos kiaulienos filė su daržovėmis ir „Satay“ padažu receptas:

2 morkos,

Saulėgražų aliejus (kepimui),

0.5 kg. kiaulienos filė,

2 svogūnai,

2 česnakai,

2 geltonosios paprikos,

200 g. šviežių žirnelių su ankštim,

200 g. šviežių šparaginių pupelių,

100 g. žemės riešutų,

3 valg. š. žuvies padažo,

ryšelis šviežios kalendros,

PADAŽAS:

3 valg. š. riešutų sviesto,

300 ml. kokoso pieno,

100 g. pomidorų pastos,

čili pipirų prieskoniai pagal norus.

Liesą kiaulienos išpjovą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, mėsos prieskoniais ir apkepinkite saulėgražų aliejuje iš abiejų pusių. Tuo metu supjaustytas daržoves (papriką, svogūnus , šparagines pupeles, morkas) sudėkite į keptuvę, įpilkite žuvies padažo, pabarstykite kalendra ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Vėliausiai sudėkite žirnelius su ankštimis ir riešutus. Kepimo pabaigoje į keptuve įpilkite kokoso pieno, įdėkite riešutų sviesto, čili prieskonių ir pomidorų pastą. Patroškinkite dar 10-15 min. ir tiekite ant stalo.

Kokius netradicinius ingredientus pataria naudoti Robertas? Koks jo mėgstamiausias patiekalas su kokoso pienu? Ir ko dar trūksta kiekvieno lietuvio virtuvėje?

BTV „Šefas rekomenduoja“ – šį šeštadienį 10.00 val. per BTV.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"