TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Levandas panaudojo maistui

2014 05 14 12:42
Kristinos Kučinskaitės (LŽ) nuotrauka

Levandų sirupas, levandų limonadas, levandų ledai, levandų kokteiliai, ožkos sūrio rutuliukai su levandomis, itališki spedini, įtrinti levandomis ir Provanso žolelėmis, migdolinis Macaroon su levandomis – tai tik dalis patiekalų, kuriuos šįmet sukūrė išradingi virtuvės meistrai, savo talentu džiuginantys kauniečius.

„Dar nedaugelis žino, kad levandas galima naudoti maistui pagardinti. Jų yra daugybė rūšių, o bent kelios tinka patiekalams ruošti“, - sakė viešbučio-restorano „Daugirdas“ bendraturtė Ingrida Gustienė.

Anot jos, prieš metus levandų, tinkamų įvairiems patiekalams, Lietuvoje nusipirkti buvo neįmanoma. Dabar jos atvežamos ne tik iš Olandijos ir Prancūzijos, bet ir auginamos Lietuvoje. Kol kas paskanauti lietuviškų levandų neįmanoma dėl prastu oru dar nesužydėjusių šiltesnį klimatą mėgstančių gėlių, bet vasarą situacija turėtų keistis.

„Levandos patiekalams suteikia ryškų skonį. Kokios jų savybės? Turbūt jos ramina“, - su šypsena sakė I.Gustienė, kol kas nepažįstanti nė vieno žmogaus, alergiško šiems itin kvapniems augalams.

Daugelį metų restoranų rinkoje dirbančią kaunietę labiausiai nustebino putojančio vyno, persikų sulčių ir levandų sirupo derinys. Pastarąjį I.Gustienė gamina pati. Nedideliam kiekiui sirupo gauti reikia stiklinės vandens, dviejų stiklinių cukraus ir keturių nugriebtų valgomųjų šaukštų džiovintų levandų žiedų. Vėliau sirupą galima naudoti ne tik limonadui ruošti, bet ir valgiui paskaninti.

„Įspūdį palieka ir levandų ledai. Savitą poskonį šie žiedai suteikia ir karštiems patiekalams“, - pasakojo I.Gustienė.

Ji sakė, kad ant „Daugirdo“ stogo nuo gegužės 15 dienos veiks Levandų terasa - būtent joje bus galima paragauti gėrimų ir valgių, kuriuose ryškiau ar silpniau atsiskleidžia levandų „natos“.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"