TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Lietuvos rekordo siekime dalyvavę kauniečiai kepsnius gardina ir pačių auginamomis aktinidijomis

2014 07 28 11:22
Kristinos Kučinskaitės (LŽ) nuotraukos

Daugiau nei 100 kilogramų tradiciniu būdu – su actu ir svogūnais – marinuotos mėsos dalyvavusiesiems naujo Lietuvos rekordo siekime paruošusieji renginio organizatoriai iš susirinkusiųjų išgirdo ir neįtikėtinų receptų – viena šeima papasakojo jau tris dešimtmečius šašlykus, kepsnius ar kitus iškylose mėgiamus patiekalus prieš kepant palaikantis aktinidijų marinate.

Kauniečiai Irma ir Viktoras pasakojo, jog aktinidijos – tai vaisius, labai primenantis kivi. Šeima, sugalvojusi jį panaudoti marinuojant mėsą, tvirtino ne itin girdėto pavadinimo vaisius užsiauginanti pati. Anot poros, nuo to laiko, kai pirmą kartą jie neįprastai paruošė pačių ir draugų mėgiamus šašlykus, kitokio mėsos marinavimo būdo nenaudojantys.

Vieninteliu būdu kepsnius marinuoja ir gardžiausią patiekalą paruošusi komanda. Jos lyderis Antanas Kondratas pasakojo, jog su draugais šašlykais mėgaujasi kiekvieną savaitgalį. Nors mėsą vyriškiai ruošia kaip įpratę, rezultatas kaskart būna vis kitoks. Jis labai priklauso ir nuo mėsos, ir nuo naudojamų padažų. A. Kondratas juokaudamas sakė, jog dabar kepsnius ruošti teks dar dažniau, nes komisijos įvertinti maisto ruošėjai dovanų gavo profesionalią kepsninę.

Prekybos miestelyje „Urmas“, kur vyko naujo Lietuvos rekordo siekimas, iš viso vienu metu ugnis kurenosi ir kepsniai skrudo ant 26 kepsninių. Dalyviai turėjo atsivežti savas kepsnines ir anglis. Mėsą, prieskonius ir padažus jiems padovanojo iniciatyvos organizatoriai.

„Tikslų rengti tokį renginį buvo daug. Ne tik norėjome pasiekti naują Lietuvos rekordą, bet ir pakviesti žmones, atostogaujančius mieste, kartu praleisti laiką, pasidalinti receptais, pasiklausyti muzikos“, - sakė renginio organizatorius „4 room” vadovas Erikas Kundreckas.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"