Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Lyderiai mėgsta prancūzišką virtuvę

 
2015 10 02 6:00
Kokie sprendimai, jei pilvas gurgia?
Kokie sprendimai, jei pilvas gurgia? sfexaminer.com nuotrauka

Virėjas Danas Lopezas atskleidė, kuo mėgsta pasistiprinti tarp susitikimų Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos dalyviai.

Valgiaraštis, siūlomas 150 pasaulio lyderių, dalyvaujančių JT Generalinės Asamblėjos sesijoje, buvo kuriamas devynis mėnesius. Viena jo ypatybių - prancūziška virtuvė.

JT virėjai pradėjo sukti galvas dėl valgiaraščio šiam įvykiui dar sausį, o birželį jau buvo pasirinkę iki penkių užkandžių, pirmųjų patiekalų ir desertų, vėliau surengė jų ragavimą ir galutinai apsisprendė, ką patieks.

„JT jiems labiausiai patinka klasikiniai prancūzų patiekalai. Mes ruošiame pergamente keptą veršieną, viščiuko musliną ir žąsų kepenėlių paštetą su lašinukų plutele. Iš pagrindinių patiekalų jiems labiausiai patinka ėriena, veršiena ir nugarinė - jau 12 metų, kiek aš čia dirbu, jie renkasi proteinus. Kaip alternatyvą visuomet patiekiame jūrų gėrybių ir vegetariško maisto, - dėstė D. Lopezas, o paklaustas, ar jaudinasi dėl savo misijos prieš Generalinę Asamblėją, ar tai jau tapo rutina, jis pasakė: - Tai jau įprasta. Pirma diena būna šiek tiek nervinga, nes užgriūva lavina visokiausių dalykų ruošiant maistą, planuojant ir patiekiant.“

Vyriausiasis šefas gyrė visą savo virėjų komandą, kuri niekam nematant rūpinasi, kad pasaulio lyderiai nedarytų svarbių sprendimų tuščiais pilvais. "Turiu gerą komandą, jie sumanūs, patikimi, be jų neišsiversčiau", - sakė D. Lopezas.

Vienas svarbiausių dalykų aptarnaujant svečius - tylus ir profesionalus padavėjų darbas.

70-oji JT Generalinė Asamblėja pradėjo darbą rugsėjo 15 dieną. Šią savaitę prasidėjo diskusijos, per kurias gali tarti žodį visų 193 valstybių, JT narių, atstovai.

sputniknews.com, LŽ

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"