TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Magiška žvejyba viliojant ugnimi

2016 07 21 6:00
Šviesa prie laivelio privilioja daugybę sardinių. fishki.net nuotrauka

Svajodami apie gausų laimikį žvejai kruopščiai renkasi masalą. Štai taivaniečiai nuo seno naudoja ugnį, ir žuvys pačios šoka į tinklus!

Taivano žvejai gaudyti sardinių plaukia į jūrą naktį. Vienas jų virš vandens laiko degančią bambuko lazdą, padengtą siera. Dėl to liepsna būna itin ryški ir privilioja žuvų. Tuo metu kiti laivelio įgulos nariai milžiniškais tinklais graibsto iš vandens gausiai šokinėjančias sardines. Toks žvejybos metodas čia atsirado Japonijos valdymo laikais ir šiuo metu praktikuojamas tik Dzinšano uoste.

Anksčiau į tokią naktinę žvejybą plaukdavo apie 300 laivelių, bet šiuo metu jų yra vos keletas. Teigiama, kad per šešias valandas galima pagauti nuo 3 iki 4 tonų sardinių. Jei laimikis būna gausus, žvejai uždirba maždaug 4500 dolerių (apie 4000 eurų). Sardinių žvejybos sezonas trunka tris mėnesius (nuo gegužės iki liepos). Pažiūrėti įspūdingo reginio ant kranto plūsta minios turistų ir vietos gyventojų.

Kodėl ši įstabi žvejybos tradicija miršta? Viena priežasčių – sparčiai tobulėjanti technika ir senstantys žvejų kaimai. Jauni taivaniečiai šiam amatui didelio užsidegimo neberodo, juolab kad veikla reikalauja didelės fizinės ištvermės. Vyriausybė stengiasi išsaugoti šį kultūros turtą ir skatina žvejus dotacijomis.

odditycentral.com, „Lietuvos žinių“ inf.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"