Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Mėgstamiausi sumuštiniai – vis dar su dešra ir sūriu

 
2016 01 06 17:45
pixabay.com nuotrauka

Nors sumuštiniai nepatenka į tradicinių lietuviškų patiekalų sąrašą, apklausų rezultatai rodo, kad jie to nusipelnė – sumuštinius Lietuvoje valgo devyni iš dešimties gyventojų (87 proc.). Tačiau rinkdamiesi jų ingredientus žmonės laikosi senų įpročių – dažniausiai lietuvio sumuštinis susideda iš batono, sūrio, dešros ir agurko arba pomidoro.

Didžiausios duonos kepyklos Baltijos šalyse „Vilniaus duona“ užsakymu atlikta apklausa atskleidė, kad dešrą sumuštinio gamybai renkasi net 72 proc. lietuvių. Taip pat 59 proc. naudoja fermentinį sūrį ir dar beveik pusė respondentų – agurkus (49 proc.) ir pomidorus (47 proc.). Kiti taip pat gana dažnai minimi ingredientai: kiaulienos gaminiai (31 proc.), lydytas sūris (28 proc.), paukštiena (22 proc.), varškės užtepėlės (20 proc.), kečupas (20 proc.), majonezas (20 proc.).

Gyventojų apklausa atskleidė ir ryškių skirtumų tarp vyrų ir moterų valgymo įpročių: vyrai Lietuvoje ruošdami sumuštinius dažniau naudoja dešrą, kečupą ir majonezą, o moterys dažniau renkasi lengvesnius priedus – fermentinį sūrį, įvairias salotas, žuvies gaminius, paukštieną.

Paklausus apie duoną, kurią šalies gyventojai renkasi sumuštinių gamybai, paaiškėjo, kad beveik pusė (47 proc.) šalies gyventojų sumuštiniams paprastai naudoja kvietinį batoną. Dar trys iš dešimties (30 proc.) sumuštinius valgo su tamsia rugine duona, o ketvirtadalis – su skrudinta sumuštinių duona.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"