TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Mėgstamiausi sumuštiniai – vis dar su dešra ir sūriu

2016 01 06 17:45
pixabay.com nuotrauka

Nors sumuštiniai nepatenka į tradicinių lietuviškų patiekalų sąrašą, apklausų rezultatai rodo, kad jie to nusipelnė – sumuštinius Lietuvoje valgo devyni iš dešimties gyventojų (87 proc.). Tačiau rinkdamiesi jų ingredientus žmonės laikosi senų įpročių – dažniausiai lietuvio sumuštinis susideda iš batono, sūrio, dešros ir agurko arba pomidoro.

Didžiausios duonos kepyklos Baltijos šalyse „Vilniaus duona“ užsakymu atlikta apklausa atskleidė, kad dešrą sumuštinio gamybai renkasi net 72 proc. lietuvių. Taip pat 59 proc. naudoja fermentinį sūrį ir dar beveik pusė respondentų – agurkus (49 proc.) ir pomidorus (47 proc.). Kiti taip pat gana dažnai minimi ingredientai: kiaulienos gaminiai (31 proc.), lydytas sūris (28 proc.), paukštiena (22 proc.), varškės užtepėlės (20 proc.), kečupas (20 proc.), majonezas (20 proc.).

Gyventojų apklausa atskleidė ir ryškių skirtumų tarp vyrų ir moterų valgymo įpročių: vyrai Lietuvoje ruošdami sumuštinius dažniau naudoja dešrą, kečupą ir majonezą, o moterys dažniau renkasi lengvesnius priedus – fermentinį sūrį, įvairias salotas, žuvies gaminius, paukštieną.

Paklausus apie duoną, kurią šalies gyventojai renkasi sumuštinių gamybai, paaiškėjo, kad beveik pusė (47 proc.) šalies gyventojų sumuštiniams paprastai naudoja kvietinį batoną. Dar trys iš dešimties (30 proc.) sumuštinius valgo su tamsia rugine duona, o ketvirtadalis – su skrudinta sumuštinių duona.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"