TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Moliūgų ir apelsinų džemas

2013 10 16 12:00
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotrauka

Asmeniškai man šitas džemas buvo iš wow serijos. Greičiausiai todėl, kad nelabai tikėjau, kai A. šūkaliojo, koks jis nuostabus. Ir su R. vos ne parą laiko praleidusios virtuvėj išsivirėme daug... tikrai daaaug šito džemo. 

O aš tai ką... viriau tik iš pusantro kilogramo moliūgo, bet man užteks ir tiek. O dar va verdant po namus pasklido labai malonūs aromatai. Tokių kaip ir... Kalėdų. Tai skaitau, kad čia ir didelis džemo pliusas.

Reikės:

1500 g moliūgo (svoris be odos ir sėklų), supjaustyto 1 cm kubeliais

700 g cukraus

1 apelsino tarkuota žievelė

5 apelsinai, nulupti ir supjaustyti gabaliukais

1 citrinos tarkuota žievelė

1 citrinos sultys

2 a. š. šviežiai tarkuoto imbiero

1 a. š. prieskonių mišinio moliūgui*

Moliūgus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį.

Kartu su moliūgais sudėkite į puodą apelsinus, suberkite apelsino ir citrinos tarkuotas žieveles, supilkite citrinos sultis. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite apie 60 minučių vis pamaišydami. Sudėkite tarkuotą imbierą (iš pradžių galite dėti 1 a.š., o tada jau žiūrėkit, kaip Jums skonis. Man trūko, tai įdėjau dar vieną arbatinį šaukštelį), suberkite prieskonius. Virkite dar apie 30 minučių. Nepamirškite vis pamaišyti.

Džemą supilkite į paruoštus stiklainius, atvėsinkite ir laikykite šaltai.

*Prieš gamindama šiek tiek pagūglinau. Ir nusprendžiau dar pasidaryti prieskonių mišinio moliūgui, kurį ir panaudojau džemui:

4 a.š. malto cinamomo

1 a.š. maltų kvapiųjų pipirų

1 a.š. malto muskato

1 a.š. malto kardamono

Viską sumaišom ir laikom sandariai uždarytą.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"