TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Namuose vyną gamins „Stebuklingoji mašina“

2014 03 06 14:14
„Miracle Machine“ išradėjams pavyko itin supaprastinti vyno fermentaciją. Gamintojų nuotrauka

Kaip teigia Šventasis Raštas, Jėzus sugebėdavo vandenį vynu paversti vos vienu rankos mostelėjimu. Tuo tarpu Kalifornijos išradėjo Kevino Boyerio sukurtas prietaisas „Stebuklingoji mašina“ („Miracle Machine“) vyną pagamins ne per akimirką, bet per tris dienas.

Butelis kainuos penkis litus

Vynininkų K.Boyerio ir jo kolegos Philipo Jameso sukurtas aparatas vyną sufermentuoja per tris dienas, o gėrimo butelio savikaina – maždaug penki litai. Išradėjų teigimu, tokio vyno kokybė niekuo nenusileidžia 50 litų už butelį kainuojančiam vynui. Įdomu tai, kad skirtingi „Stebuklingosios mašinos“ modeliai galės gaminti skirtingų rūšių vyną, kaip „Cabernet Sauvignon“ ar „Chardonnay“.

Visą vyno fermentavimosi procesą aparato savininkai galės stebėti kompiuterio ar išmaniojo telefono ekrane, pasitelkę specialią programėlę. Programėlė taip pat informuos, kada vyno fermentacija bus baigta ir jau galima mėgautis gėrimu. Tiesa, pati „Stebuklingoji mašina“ iš panorusių ją įsigyti pareikalaus pirminės investicijos – jos kaina siekia apie 1300 litų.

Neįtikėtinai supaprastino fermentaciją

Nors tikslus aparato veikimo principas nėra viešai atskleistas, mašinos naudotojas pagal instrukciją į ją turi įpilti atitinkamą kiekį vandens ir specialaus vynuogių koncentrato, o tada belieka įjungti aparatą. Išradėjų teigimu, fermentacijos talpoje sumontuoti jutikliai, kaitinimo elementai ir pompos puikiai atkartoja visą fermentacijos procesą ir neįtikėtinai jį supaprastina.

Pavyzdžiui, skaitmeninis refraktometras fermentacijos metu nuolat matuoja cukraus lygį skystyje ir tiksliai apskaičiuoja, kiek deguonies turi patekti per oro filtrą, kad fermentacija vyktų kuo sparčiau. Mašinos dugne taip pat sumontuota ultragarsinė relė, kuri maksimaliai paspartina gamybos procesą.

„Kaip ir bibliniame stebukle, mūsų mašina, tiesiogine to žodžio prasme, paverčia vandenį vynu. Tereikia įdėti keletą papildomų ingredientų. Laukti rezultato neužtruks, o galutinė produkto kaina bus ženkliai mažesnė nei pirktumėte vyną parduotuvėje“, - pažymėjo K.Boyeris.

Pranešama, kad „Stebuklingąją mašiną“ ir fermentacijai reikalingus ingredientus pirmieji pirkėjai antroje metų pusėje jau galės įsigyti svetainėje „Amazon“. K.Boyeris ir P.Jamesas ketina tuo neapsiriboti ir sukurti pigų vyną savarankiškai besigaminančiųjų bendruomenę. Žinant, kad pigus vynas yra populiarus Lietuvoje, išradėjai neabejotinai galėtų rasti interesantų ir mūsų kraštuose.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"