TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Ne visi restoranų lankytojai atskiria pusgaminius nuo šviežio maisto

2013 06 19 10:15
Ritos Stankevičiūtės (LŽ) nuotrauka

„Vičiūnų restoranų grupės“ užsakymu atlikto tyrimo duomenys parodė, kad Lietuvos restoranų lankytojai nori valgyti šviežią, restorano virtuvėje gaminamą maistą.

Didžioji dalis – 86 proc. – apklaustųjų teigė, kad rinkdamiesi maitinimo įstaigą jie atsižvelgia į tai, ar maistas ruošiamas vietoje. Be to, apklausa atskleidė ir didelį restoranų klientų patiklumą – didelė dalis žmonių atsakė tikintys, kad visas arba didžioji dalis maisto jų pamėgtuose restoranuose gaminama čia pat restorano virtuvėje.

Lietuvoje restoranuose bent kartą per mėnesį apsilanko 27 proc. apklaustųjų, 2–3 kartus per mėnesį užsuka 36 proc. Bent kartą per savaitę maitinimosi įstaigose valgo 28 proc. apklaustųjų, o kasdien ar beveik kasdien – 9 proc.

Pusė apklaustųjų restoraną renkasi pagal kainą – jiems svarbios taikomos nuolaidos ir akcijos. Kitai pusei apklaustųjų tiek pat svarbus yra ir maisto skonis. Dar 44 proc. pabrėžė patrauklių kainų svarbą, o 43 proc. – galimybę užsisakyti mėgstamus patiekalus.

„Vičiūnų restoranų grupės“ kokybės vadovas Algirdas Furmanavičius pabrėžė, kad „Vičiūnų restoranų grupei“ net ir krizės bei lėto ekonomikos atsigavimo sąlygomis pavyko išsaugoti savo pagrindinį principą – maistą gaminti restoranuose, iškart klientui užsakius, o ne pereiti prie šaldytų pusfabrikačių iš centralizuotų gamybos cechų.

Jis apgailestavo, kad ne visų didžiųjų restoranų tinklų lankytojai atskiria, ar jiems ant stalo patiekiamas šviežias maistas, ar pašildyti pusgaminiai. A.Furmanavičius patarė atkreipti dėmesį, per kiek laiko atnešamas patiekalas ir kiek namuose reikėtų laiko jam paruošti – jei sudėtingai gaminamą patiekalą klientas gauna gana greitai, tai turėtų priversti suabejoti.

Restoranų lankytojų tyrimą „Vičiūnų restoranų grupės“ užsakymu atliko „Spinter tyrimai“.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"