Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Nuovargį sukeliantys produktai

 
2012 08 29 11:33
PA Wire/Scanpix nuotr.

JAV mokslininkų atliktų tyrimų rezultatai rodo, kai kai kurie populiarūs produktai neigiamai veikia žmogaus darbingumą ir sukelia mieguistumą.

"Nuovargio kaltininkų" sąrašo viršūnėje atsidūrė dažniausiai prekybos centruose perkami produktai. 

Pirmoje vietoje - mieguistumą sukeliantys alkoholiniai gėrimai. Toliau seka saldumynai, kraujyje keičiantys gliukozės kiekį ir veikiantys varginančiai.

Trečioje vietoje - kalakuto mėsa. Mokslininkai nustatė, kad joje esantys baltymai mažina darbingumą. Prie nuovargio priveda ir miltiniai patiekalai, tame tarpe makaronai iš baltų kvietinių miltų. Juos vartojant, kraujyje išauga greitai įsisavinamos gliukozės kiekis. Pradžioje tai suteikia energijos antplūdį, tačiau vėliau taip pat greitai susiduriama su "energijos atoslūgiu". 

Į pirmąsias vietas sąraše taip pat pateko kepta paukštiena. Jos "perdirbimui" organizmas sueikvoja labai daug laiko ir ji dirgina virškinimo traktą.

newsru.com, lzinios.lt

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"