Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Obuoliai su karamele

2013 10 23 14:05
vaikai-vanile.blogspot.com nuotrauka

Po darbo su Julium ėjom į Indian Creek Farms skinti obuolių. Takelis į obelyną ėjo palei daržą, kur lysvėse pūpsojo didžiuliai moliūgai: oranžiniai, žali, balti, geltoni. 

Julius, pamatęs moliūgus, iškart užvedė kalbą apie Heloviną, ir mes visą likusį laiką sode ir visu keliu grįžtant atgal prakalbėjom apie Helovino planus: kas kaip apsirengs, kada pjaustysime moliūgus, kur ir su kuo eisime trick-or-treating.

Skindama obuolius ir galvodama apie Heloviną, aš dar pagalvojau, kad iš šitų puikių obuolių būtų labai smagu pagaminti vadinamų caramel apples. Obuoliai buvo kieti ir rūgštūs, pagalvojau, kad jie bus pats tas su saldžia pieniška karamele. Be to, tiesiai nuo medžių nuskinti obuoliai yra nevaškuoti, todėl šilta karamelė prie jų lips be jokio ypatingo obuolių paviršiaus apdorojimo. Jeigu Jums nevaškuotų obuolių gauti nepavyks, prieš merkdami į karamelę juos būtinai nuplaukite po karštu vandeniu ir kruopščiai nusausinkite. Antraip karamelė bėgs nuo obuolių paviršiaus kaip nuo žąsies vanduo.

Recepte duodamo karamelės kiekio užteks padengti 8-10 vidutinio dydžio obuolius. Jeigu tiek daug daryti neplanuojate, aš vis tiek nerekomenduočiau virti pusės karamelės kiekio, nebent turite labai siaurą ir aukštą puodą. Mat karamelę reikia virti į ją įmerkus termometrą, jeigu karamelės puode bus nedaug, tai termometras bus nepakankamai paniręs ir gali matuoti visiškai ne tai, ką reikia. Todėl patarčiau virti visą kiekį. O jeigu visos karamelės nesunaudosite, tai likutį išpilkite ant sviestinio popieriaus, paviršių išlyginkite, palikite, kad sustingtų, ir supjaustykite aštriu peiliu į nedidelius saldainius, juos susukite į popierėlius, ir turėsite sau daug gardžių karamelių saldžiam prieššventiniam užkandžiavimui.

***

Receptas

113 g sviesto

2 stiklinės* šviesaus rudojo cukraus

1 stiklinė šviesaus kukurūzų sirupo

400 g saldinto kondensuoto pieno

Žiupsnelis druskos

8-10 vidutinio dydžio obuolių, nevaškuotų

8-10 pagaliukų

*1 stiklinė = 236 ml

***

Obuolius nuplauti ir kruopščiai nusausinti. Kotelio vietoje įsmeigti pagaliukus.

Vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą. Supilti cukrų, sirupą, kondensuotą pieną, įberti druskos ir virti, nuolat maišant, ant vidutinio karštumo ugnies, kol mišinio temperatūra pasieks 115oC. Nukelti nuo ugnies. Palaukti, kol mišinio temperatūra nukris iki 95oC.

Obuolius merkti į karamelę, pasukti, kad paviršius pilnai pasidengtų karamelės sluoksniu. Padengtus obuolius statyti ant silikonine plėvele arba sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir palikti, kol karamelė sustings.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"