Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Ottolenghi kepta vištiena su apelsinais, pankoliu ir anyžine degtine

 
2013 12 30 10:54
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotrauka

Na, dar vienas Ottolenghi vištienos receptas. Šį kartą vištiena su anyžine degtine. 

Marinatas yra neapsakomo gerumo. Kažkokiu nesuvokiamu būdu tie visi ingredientai labai dera vienas prie kito. Anyžiaus aromatas tai na... nežinau... bet mane kiekvieną kartą verčia iš koto. Nesuprantu, kaip jo galima nemėgt! O pats patiekalas labai patiko - lengvas ir aromatingas. Galima patiekti su ryžiais ar kuskusu, bet man tai gerai ir be nieko buvo. Tai va, tiek trumpai.

2 porcijoms reikės:

1 vidutinio pankolio

apie 500 g vištienos (kokios norit)

2 vidutinių apelsinų

1 v.š. čiobrelių lapelių

2 v.š. pankolio sėklų

druskos ir juodųjų pipirų

Marinatui:

60 ml anyžinės degtinės (Naudojau Ouzo degtinę. Nesumaišykit su sambuca, kuri yra saldi)

2 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. šviežiai spaustų apelsino sulčių

2 v.š. citrinos sulčių

1 v.š. grūdėtųjų garstyčių

2 v.š. šviesaus rudojo cukraus

***

Dubenėlyje sumaišykite marinato ingredientus su 1 1/2 v.š. druskos ir 1/2 v.š. pipirų. Atidėkite į šalį.

Pankolį perpjaukite pusiau, tuomet tas puses dar į keturias dalis. Apelsiną supjaustykite griežinėliais.

Į dubenį sudėkite vištieną, pankolį, apelsiną, čiobrelius ir pankolio sėklas. Viską rankomis gerai permaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, arba per naktį.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes, arba kol vištiena ir pankolis iškepa. Viską išimkite ir perdėkite į dubenį. Sultis iš kepimo indo perpilkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol sumažėja trečdaliu. Padažą užpilkite ant vištienos.

Skanaus!

Iš Yotam Ottolenghi "Jerusalem"

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"