TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Pagiriamasis žodis mėsainiui

2008 11 07 0:00
Garsiausias pasaulio virėjas F.Adria savo restorano "El Bulli" virtuvėje.
AFP/Scanpix nuotrauka

"Niekas už tokią pačią kainą negali pagaminti geresnio mėsainio kaip "McDonald's", - pareiškė vienas garsiausių pasaulyje virėjų Ferranas Adria.

Ispanijos šiauriniame Žironos mieste F.Adria turi restoraną "El Bulli". Jo 35 patiekalų valgiaraštis toks nuostabus, kad užsisakyti vietas šiame restorane mėgina 2 mln. žmonių per metus - 400 kiekvienam stalui. Kai kurie restoranų kritikai netgi teigia, jog apsilankymas "El Bulli" visiems laikams pakeitė jų gyvenimą. Tačiau pats F.Adria atskleidė, kad iš tiesų norėtų valgyti restorane "McDonald's".

Virėjas prisipažino seniai nebuvęs šiame greito maitinimo restorane, tapusiame Amerikos kulinarinio imperializmo simboliu, bet norėtų ten sugrįžti. Virėjas, kurio restoranas trejus metus iš eilės buvo pripažintas geriausiu pasaulyje, sako, kad negalėtų pagaminti tokio mėsainio už tokią kainą. Jis norėtų įminti "McDonald's" mėsainių gamybos paslaptį.

Nėra alternatyvos

Savo restorane F.Adria kuria sudėtingus patiekalus, tokius kaip arbūzas su mentoliu, kinrožės lapeliai su juodaisiais serbentais ir eukaliptu. Valgymas "El Bulli" restorane - tai 5 valandų fejerija, o valgytojams dėl pojūčių perkrovos tenka net daryti pertraukėles.

Dabar F.Adria Londone pristato savo naują knygą "Diena "El Bulyje" ("A Day at "El Bulli"). Virėjas įsitikinęs, jog žmonės maitintųsi geriau, jei to mokytųsi. Jis gyrė garsų televizijos kulinarijos laidos vedėją Jamie Oliverį, kad šis daugiau nei bet kas kitas populiarina sveiką mitybą.

Tačiau F.Adria pridūrė: "Nereikia sakyti, kad "McDonald's" blogas, jei nesiūlote alternatyvos. Kokia alternatyva už tą pačią kainą? Tai tas pats, kas sakyti, jog visi turi važinėti "Aston Martin" ar "Rolls-Royce" automobiliais. Dauguma žmonių jais nevažinėja. Automobiliai turi savo kainą."

Žuvis ar telefonas?

"Prieš dešimtį ar penkerius metus nebuvo mobiliųjų telefonų ir žmonės be jų gyveno. Už tuos pinigus, kuriuos sumokate už telefoną, kasdien galėtumėte valgyti šviežią žuvį. Bet jei paklausite vaikų, ar jiems geriau telefonas, ar šviežia žuvis, jie pasirinks telefoną", - sakė virėjas iš Ispanijos.

Nenorėdamas, kad "McDonald's" panaudotų jo komentarus savo rinkodarai, F.Adria vis dėlto nesusilaikė nepasakęs, kad net jeigu greitojo maitinimo milžinas pasisamdytų 10 geriausių pasaulio virėjų, jie vis tiek nesugebėtų pagaminti geresnio mėsainio už tą pačią kainą.

"Galbūt už didesnę kainą jie pagamintų aukščiausios kokybės mėsainį su šviežia mėsa. Tada žmonės galėtų rinktis valgyti jį, bet tai jiems kainuotų 3 kartus daugiau", - kalbėjo virėjas ir prisipažino, kad restorane "McDonald's" jis yra buvęs tik 3 kartus per visą savo gyvenimą.

F.Adria uždaro restoraną "El Bulli" nuo sausio iki gegužės. Per tą laiką bus kuriami nauji patiekalai. Virėjas įsitikinęs, jog daugybė skonių ir aromatų dar turi būti atrasti.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"