Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Pamanė, kad varo degtinę

 
2015 12 09 6:00
Keistą kvapą skleidė kopūstų pudingas. kronfagel.se nuotrauka

Švedijos Sioderteljė miestelio gyventojas sulaukė pareigūnų vizito, kai nusprendė išsikepti mėgstamą patiekalą.

Iš buto sklindantis paslaptingas kvapas vienam kaimynų sukėlė įtarimų. Policijai paskambinęs anonimas teigė, esą namuose neteisėtai varoma naminė degtinė. Neprisistatęs asmuo paaiškino, kad užuodžia alkoholio raugą.

Naminė degtinė Švedijoje yra neteisėta, tačiau provincijoje ji gaminama ir vartojama. Šis alkoholinis gėrimas paprastai gaunamas iš grūdų ir vandens mišinio, į kurį pridedama salyklo. Tačiau jei distiliavimo indas neprižiūrimas, gali kilti sprogimas. Kaimyną policijai įskundęs anonimas baiminosi, kad nutiks nelaimė.

Kai pareigūnai nuvyko demaskuoti „velnio lašų“ fabrikėlio, jie rado vyrą, kuris ruošėsi pietauti, ir nustatė to keisto kvapo priežastį – kopūstų pudingą (kalpudding). Tai tradicinis šios šalies patiekalas, gaminamas iš smulkintų kopūstų, maltos jautienos ar kiaulienos. Apkepas paprastai patiekiamas su virtomis bulvėmis ir bruknių padažu.

Tai ne pirmas kartas, kai švedų mitybos įpročiai sulaukia policijos dėmesio. Spalį Stokholmo priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos darbuotojai gavo pranešimą, kad viename bute greičiausiai įvyko dujų nuotėkis. Tačiau, kaip pasirodė, gyventojai tiesiog mėgavosi pūdytomis silkėmis (surstromming), kurios skleidžia itin stiprų kvapą ir Švedijoje laikomos delikatesu.

thelocal.se, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"