TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Pamokėlės mažiems ir augesniems

2012 01 21 13:51

Kodėl šaldytuve laikomas šokoladas apsitraukia baltomis apnašomis?

Yra dvi šio nemalonaus reiškinio priežastys. Pirmosios rūšies apnašos atsiranda tada, kai ant šokolado susikaupia drėgmė. Šokolado cukrus ištirpsta vandenyje, o kai šis išgaruoja, delikateso paviršiuje lieka plonytis baltas jo sluoksnelis. Galime nutrinti jį pirštu, o jeigu lyžtelsime - pajusime cukraus saldumą. Tas reiškinys paprastai nekeičia paties šokolado skonio, nors jis nebe toks patrauklus. 

Kur kas sudėtingiau, kai atsiranda riebalinių apnašų. Jos atrodo tarsi rusvi išbėrimai šokolado paviršiuje. Juos sukelia kakavos aliejus - gero šokolado pagrindas. Riebalų apnašos atsiranda staigiai pasikeitus temperatūrai, pavyzdžiui, kai sušildytą šokolado plytelę padedame į šaldytuvą. Jeigu staigiai atšaldytas aliejus pakeičia savo formą, šokoladas gali pasidaryti nemalonus, "muilinas."

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"