Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITROŽIŲ KARAIMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Paprikos skonio mėsos juostelės su baziliko skonio makaronais

 
2011 10 22 8:00

Paprikos skonio mėsai (4 porcijoms) reikės: 500 g juostelėmis supjaustytos kiaulienos filė (arba veršienos), 3 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 smulkiai supjaustyto svogūno, 1 sukapotos česnako skiltelės, 1 a. š. Kotányi paprikos, 1/4 l daržovių sultinio, 1/8 l grietinėlės, 3 smulkintų svogūno laiškų, 1 raudonosios paprikos (nuluptos ir supjaustytos kubeliais), 1 šlakelio baltojo vyno, Kotányi pipirų malūnėlio (maždaug 3 apsisukimų), druskos.

Bazilikų skonio makaronams reikės: 300 g juostinių makaronų, virtų iki vidutinio kietumo, 3 v. š. alyvuogių aliejaus, žiupsnelio Kotányi bazilikų, druskos.

Mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Gerai apkepinkite alyvuogių aliejuje, įdėkite svogūnų ir česnako – dar šiek tiek pakepinkite ir suberkite paprika. Iš karto apšlakstykite baltuoju vynu, supilkite daržovių sultinį, grietinėlę ir trumpai patroškinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite raudonąją papriką, svogūnų laiškus ir pagardinkite prieskoniais. Juostinius makaronus sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir pridėkite bazilikų. Paprikų skonio mėsą patiekite su bazilikų skonio makaronais.

Paruošimo laikas: 15 - 30 min.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
Rožių karaiSportasŠeima ir sveikataTrasaKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"