Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Pasiruošimas Kalėdoms: meduoliukai

 
2013 12 02 15:00
beatulia.blogspot.com nuotrauka

Kasmet kepame meduolius, kurie iki Kalėdų dingsta net keliskart. Bet tada kepam darkart ir darkart... Vaikams labai smagu su formelėmis juos pjaustyti, o tešla baisiai skani ir žalia, ir iškepusi. Argi jūs niekada neparagaujate žalios tešlos??

Meduoliai

500 g miltų

100 g margarino kepiniams

200 g cukraus

200 g medaus

2 kiaušiniai

Kepimo miltelių - arbatinis šaukštelis su kaupu

1-2 šaukšteliai prieskonių meduoliams, o jei tokių neturite, mišinį galima pasidaryti patiems: malti cinamonai, gvazdikėliai, kardamonai.

Margariną su medumi ir cukrumi sudedame į puodą ir kaitiname, kol margarinas ištirps ir masė taps vienalytė. Tada praaušiname ir įmušame kiaušinius. Išmaišome ir sudedame miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.

Tešlą išmaišome ir padedame atšalti bent porai valandų. Galima ją pasidaryti iš vakaro, ar net prieš kelias dienas, kaip ir buvo mums šįkart: tešlą padariau ketvirtadienį vakare, o kepėm tik šiandien.

Iškočiojame tešlą (aš kočioju po gabalą, ne visą iškart, kadangi iš šito kiekio išeina apie 5 skardas meduolių) apie 3-4 mm storio ir formelėmis išpjaustome figūrėles. Dedame į kepimo skardą, išklota kepimo popieriumi ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 7-8 min. arba kol paruduos.

Braškės su pipirais

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"