Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Planuoja uždaryti „Nomą“

 
2015 09 17 6:00
Šefas Rene Redzepis mano, kad restoraną laikas uždaryti ir pradėti viską iš naujo. blogs.denmark.dk nuotraukos

Jeigu norite aplankyti Danijos restoraną "Noma", kuris net keturis kartus buvo tapęs geriausias pasaulyje, suskubkite. Restorano šefas Rene Redzepis 2016-ųjų pabaigoje ketina jį uždaryti.

Virtuvės genijus pasakojo, kad planuoja pristatyti visuomenei naują „Nomos“ versiją industrinėje srityje netoli Kristianijos (garsaus Kopenhagos priemiesčio). Šefas svajoja paversti tą nenaudojamą žemę urbanistiniu ūkiu, kurio centre veiks restoranas. R. Redzepis prasitarė, kad ant stogo bus įrengtas šiltnamis, o samdomi žmonės rūpinsis daržovėmis, kurios augs ūkyje.

"Nomos" patiekalai - tarsi meno kūriniai.

Daugeliui tikriausiai neramu, ar pasikeitusi "Noma" sugebės išlaikyti tokį pat aukštą lygį. 37-erių R. Redzepis mano, kad nesvarbu, kiek kartų restoranas būtų buvęs įvertintas pasauliniu lygiu, jį laikas uždaryti ir viską pradėti iš naujo. Pasak šefo, po 12 darbo metų norisi kokio nors sukrėtimo, kuris priverstų toliau tobulėti. Naujoji „Noma“, kaip planuojama, atvers lankytojams duris 2017-aisiais. R. Redzepis minėjo, kad restorano meniu visiškai priklausys nuo sezono. Rudenį čia bus galima paragauti patiekalų, pagamintų iš šiuo metų laiku randamų gėrybių (grybų, uogų), žiemą restoranas siūlys daugiau žuvų, o pavasarį ir vasarą jis taps vegetarų traukos centru.

thelocal.dk, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"