Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR IT
ĮDOMYBĖS

Plikiai bus laimingi

2014 05 16 6:00
"Pradėjai plikti? Sveikinimai. Gali tuo didžiuotis", - nepraranda ūpo Sh.Fukai. Reuters/Scanpix nuotrauka

Nuplikėliai gali drąsiai įžengti į šį barą ir ten mėgautis maloniu dėmesiu, padrąsinimais, kuriuos perskaito ant sienų, ir piniginėmis nuolaidomis. "Būk plikas ir didžiuokis" yra šio baro šūkis.

Viena Tokijo užeiga sumanė plikagalvių klientų skatinimo sistemą. Svečiai be plaukų gauna 500 jenų (maždaug 18 litų) visiems valgiaraščio patiekalams ir gali tikėtis vieno nemokamo gėrimo, jei užsisako tokius penkis. Taigi, labai patogu, kai prie stalo susirenka kompanija. Restorano savininkė Yoshiko Toyoda nesiskundžia - dėl naujovių jos įstaiga nepatyrė jokių nuostolių.

Mintis suteikti nuolaidas plikiams Y.Toyodai šovė į galvą todėl, kad nuplikimas Japonijoje - opus klausimas. Plaukus praradę vyrai gėdijasi savo išvaizdos ir stengiasi mažiau laiko praleisti viešosiose vietose. "Štai, pavyzdžiui, Holivude daugelis aktorių yra be plaukų, ir tai jiems nekliudo daryti sėkmingą karjerą. Norėjau šią mintį perkelti į savo užeigą", - sakė Y.Toyoda. Į jos barą "Otasuke" mėgsta užsukti vidutinio amžiaus vyrai, kuriems patinka vaišintis nebrangia vištiena ant iešmelių, troškiniais.

Plinka maždaug 26 proc. suaugusių japonų. Tai lemia ne tik paveldimumas, bet ir tokie veiksniai kaip stresas, susijęs su įtampa darbe. Ją, kaip žinoma, patiria labai daug japonų.

"Kai pradedi plikti, ištinka šokas, ką ir kalbėti, - sako 48 metų Shiro Fukai, gurkšnodamas savo spiritinį gėrimą. - Japonijos verslininkams tikrai sunku. Stresas kaupiasi, o tada pradeda kristi plaukai."

Labiausiai kaip plikių šalis garsėja Čekija. Ten nuplikę 43 proc. vyrų. Antroje ir trečioje vietoje pagal nuplikimą - ispanai ir vokiečiai.

Reuters, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"