TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Pomidorų džiovinimas ir paruošimas žiemai

2012 06 28 9:42
provideal.com nuotr.

Reikės: 2 kg vidutinio dydžio mėsingų pomidorų, druskos, šviežio čiobrelio, baziliko, alyvuogių aliejaus, 300 ml vyno acto, 2 česnako skiltelių, poros stiklainiukų.

Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite skardoje (pieš tai reikia patiesti foliją arba sviestinį popierių), užberkite druskos, čiobrelių, baziliko.

Pomidorų sėklytes galite išimti, galite ir palikti. Su sėklytėmis pačių pomidorų bus daugiau, o skonis nuo to nenukenčia.

Reikia džiovinti 50-60 laipsnių orkaitėje, kol išdžiūna. Svarbiausia - neperdžiovinkit. Pomidorai orkaitėje džiūna apie 8-10 val. Orkaitė turi būti kiek praverta, kad nesirinktų drėgmė.

Taip džiovinti pomidorai ir užpilti alyvuogių aliejumi gali laikytis šaldytuve savaitę. Taip pat galima ir užsišaldyti.

Jei norite išlaikyt ilgiau, tuomet puode užvirinkite baltojo vyno actą (300 ml), sumeskite pomidorus ir 2 česnako skilteles (viena skiltelė vienam stiklainiui). Pavirkite apie 5 min. ir palikite, kad atvėstų.

Nupilkite skystį ir į stiklainius sudėkite pomidorus, po česnako skiltelę, kelis baziliko lapelius ar šviežio čiobrelio šakelę, užpilkite alyvuogių aliejumi.

Stiklainius sustatykite į puodą (dangtelius tik šiek tiek prisukite), pripilkite vandens beveik iki stiklainių viršaus (palikit kokius 2 cm neapsemtus) ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 30 min.

Po to palikite atvėsti, gerai užsukite dangtelius ir dėkite į šaldytuvą. Skanaukite po mėnesio.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"