Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Pomidorų džiovinimas ir paruošimas žiemai

2012 06 28 9:42
provideal.com nuotr.

Reikės: 2 kg vidutinio dydžio mėsingų pomidorų, druskos, šviežio čiobrelio, baziliko, alyvuogių aliejaus, 300 ml vyno acto, 2 česnako skiltelių, poros stiklainiukų.

Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite skardoje (pieš tai reikia patiesti foliją arba sviestinį popierių), užberkite druskos, čiobrelių, baziliko.

Pomidorų sėklytes galite išimti, galite ir palikti. Su sėklytėmis pačių pomidorų bus daugiau, o skonis nuo to nenukenčia.

Reikia džiovinti 50-60 laipsnių orkaitėje, kol išdžiūna. Svarbiausia - neperdžiovinkit. Pomidorai orkaitėje džiūna apie 8-10 val. Orkaitė turi būti kiek praverta, kad nesirinktų drėgmė.

Taip džiovinti pomidorai ir užpilti alyvuogių aliejumi gali laikytis šaldytuve savaitę. Taip pat galima ir užsišaldyti.

Jei norite išlaikyt ilgiau, tuomet puode užvirinkite baltojo vyno actą (300 ml), sumeskite pomidorus ir 2 česnako skilteles (viena skiltelė vienam stiklainiui). Pavirkite apie 5 min. ir palikite, kad atvėstų.

Nupilkite skystį ir į stiklainius sudėkite pomidorus, po česnako skiltelę, kelis baziliko lapelius ar šviežio čiobrelio šakelę, užpilkite alyvuogių aliejumi.

Stiklainius sustatykite į puodą (dangtelius tik šiek tiek prisukite), pripilkite vandens beveik iki stiklainių viršaus (palikit kokius 2 cm neapsemtus) ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 30 min.

Po to palikite atvėsti, gerai užsukite dangtelius ir dėkite į šaldytuvą. Skanaukite po mėnesio.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"