Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Risotto su jūros gėrybėmis

 
2011 10 07 15:01

Patiekalui reikės: 5 puodeliai (1,25 l) daržovių arba vištienos sultinio, 3 valg. šaukštai aliejaus, 1 svogūno galva, supjaustyta pusžiedžiais, 2 puodeliai (440 g) apvalių ryžių, 1 puodelis (250 ml) balto vyno, 3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle, 400 g jūros gėrybių mišinio, druskos, pipirų, šviežių kapotų petražolių.

Užvirkite sultinį ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto.

 

Įkaitinkite 2 valg. šaukštus aliejaus ir apkepkite svogūnus, kol suminkštės (apie 2 minutes). Suberkite sausus ryžius ir kepinkite maišant apie 2 minutes arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Tuomet supilkite vyną ir maišykite, kol susigers.

 

Į ryžius sultini supilkite po vieną samtį. Pilant sultinį maišykite, kol sultinys susigers į ryžius. Ryžius sultinyje virkite, kol suminkštės.

 

Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame apkepinkite česnakus. Suberkite jūros gėrybes ir pakepinkite 2 - 3 min. Nukelkite nuo viryklės ir pagardinkite druska bei pipirais. Paruoštas jūros gėrybes įmaišykite į ryžius ir patiekti pabarstę petražolėmis.

Skanaus!

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"