TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Risotto su jūros gėrybėmis

2011 10 07 15:01

Patiekalui reikės: 5 puodeliai (1,25 l) daržovių arba vištienos sultinio, 3 valg. šaukštai aliejaus, 1 svogūno galva, supjaustyta pusžiedžiais, 2 puodeliai (440 g) apvalių ryžių, 1 puodelis (250 ml) balto vyno, 3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle, 400 g jūros gėrybių mišinio, druskos, pipirų, šviežių kapotų petražolių.

Užvirkite sultinį ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto.

 

Įkaitinkite 2 valg. šaukštus aliejaus ir apkepkite svogūnus, kol suminkštės (apie 2 minutes). Suberkite sausus ryžius ir kepinkite maišant apie 2 minutes arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Tuomet supilkite vyną ir maišykite, kol susigers.

 

Į ryžius sultini supilkite po vieną samtį. Pilant sultinį maišykite, kol sultinys susigers į ryžius. Ryžius sultinyje virkite, kol suminkštės.

 

Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame apkepinkite česnakus. Suberkite jūros gėrybes ir pakepinkite 2 - 3 min. Nukelkite nuo viryklės ir pagardinkite druska bei pipirais. Paruoštas jūros gėrybes įmaišykite į ryžius ir patiekti pabarstę petražolėmis.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"