Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Rusijos vienuoliai gamins mocarelą

 
2014 11 04 6:00
Vienuolis Italijoje mokėsi gaminti sūrius. Facebook.com nuotrauka

Šiaurinėje Rusijos dalyje Ladogos ežero Valaamo saloje esantis Spaso-Preobražensko vienuolynas ketina pradėti išskirtinių itališkų sūrių gamybą.

Spaso-Preobražensko vienuolynas vaidina svarbų vaidmenį Rusijos religiniame gyvenime. Daugelis stačiatikių šį senovinį vienuolyną laiko dvasingumo švyturiu. Kalbama, kad prielankumą vienuolynui rodo šalies prezidentas Vladimiras Putinas.

Pranešama, kad spalio pradžioje vienas iš brolių buvo nuvykęs į Italiją mokytis sūrio gamybos paslapčių. Kaip skelbia Spaso-Preobražensko vienuolynas socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, vietiniai italų meistrai vienuolį Agapijų mokė gaminti tokius sūrius kaip mocarela, caciotta, morlacco, rūkyta rikota.

Senovinis vienuolynas Ladogos ežero Valaamo saloje. /nadezhda-k.livejournal.com nuotrauka

Valaamo salos vienuolynas įsigijo itališkam sūriui gaminti reikalingus įrenginius. Naujienų kanalo BBC kalbintas vienuolyno atstovas sakė, kad bendruomenė tikisi sūrio gamybą pradėti jau gruodžio mėnesį. Šiam tikslui bus naudojamas vienuolyno ūkyje auginamų karvių pienas.

Iš pradžių tikimasi šį produktą gaminti vienuolyno reikmėms: sūrį valgys vienuoliai ir piligrimai. Ištobulinę gamybos įgūdžius, vienuoliai turėtų pagaminti iki 350 kg sūrio per savaitę. Nedidelę dalį pieno produktų religinė bendruomenė ketina pardavinėti.

Italijos sūriai yra tarp draudžiamų į Rusiją importuoti maisto produktų, kuriuos nustatė šalies valdžia atsakydama į Vakarų taikomas ekonomines sankcijas dėl veiksmų Ukrainoje. Vienuolyno atstovas teigė, kad sprendimas gaminti šiuos pieno produktus nėra susijęs su pastaruoju valdžios draudimu.

BBC, independent.co.uk, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"