TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Šanchajaus restoranas gavo „Michelin“ žvaigždę ir kitą dieną užsidarė

2016 09 23 13:37

Garsus Šanchajaus restoranas buvo uždarytas kitą dieną po to, kai gavo prestižinę žvaigždę pirmame „Michelin“ žemyninės Kinijos gide.

„Taian Table“, – vienas iš 26 miesto restoranų, gavusių „Michelin“ žvaigždes, – ketvirtadienį „sustabdė“ veiklą „dėl vidaus reorganizacijos“, sakoma raštelyje ant jo paradinių durų.

Šioje įstaigoje, įsikūrusioje Šanchajaus centre, pirmame penkiaaukščio gyvenamojo namo aukšte, šefas Stefanas Stilleris siūlydavo vakarietiškus patiekalus nuo ant grotelių keptų cikorijų iki rūkytų burokėlių.

Šio „malonaus restorano“ valgiaraštis „kas mėnesį keičiamas, gerai naudojant puikius ingredientus ir sumanius receptus“, sakoma „Michelin“ aprašyme.

Restoranas pradėjo veikti balandžio mėnesį.

Anksčiau jį uždaryti buvo nurodę vietos pareigūnai, nes trūko reikiamų licencijų, penktadienį rašė laikraštis „Xinmin Evening News“, kuris pridūrė, kad valdžia įsikišo pasiskundus kaimynams.

Virš restorano gyvenantys žmonės AFP sakė, kad jiems trukdė virtuvės kvapai ir triukšmas. Jie prašė vietos kontrolierių uždaryti įstaigą.

„Visada triukšmas, vibruoja stereo kolonėlės. Čia, kur gyvename, labai karšta, o mes negalime atsidaryti langų“, – sakė Zhang Fuzhenas , kuris gyvena antrajame aukšte.

„Michelin“ trečiadienį labai iškilmingai pristatė savo pirmą Kinijos gidą.

Šie gidai, kurie daugiau kaip prieš 100 metų buvo pradėti leisti Prancūzijoje, siekiant propaguoti keliones automobiliais, dabar apima 28 šalis ir įvairias virtuves, tarp jų – brazilų, birmiečių, kadžunų, perujiečių ir tibetiečių.

Šios kulinarijos biblijos pripažinti restoranai prestižinėmis žvaigždėmis naudojasi dideliam verslui įsukti, pavyzdžiui, Hongkongo „Tim Ho Wan“ ir Taivano „Din Tai Fung“ virto tarptautiniais ženklais.

Pradinė minimo restorano idėja buvo sukurti „mažą vietą draugams pavaišinti, kad ateitų mėgėjai gerai pavalgyti ir šefo draugai, ir kad būtų kuriami nauji kūrybingi patiekalai“, sakoma „Taian Table“ pareiškime, kuriame priduriama: „Tikrai niekada neplanavome pažeisti jokių taisyklių.“

Kompanija sakė planuojanti persikraustyti į kitą vietą ir atnaujinti darbą. „Atsiprašau visų svečių, kurie jau rezervavo vietas ateinančioms savaitėms“, – sakoma pareiškime.

„Michelin“ Kinijoje kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"