Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Šarlotė

 
2013 09 16 10:00
beatulia.blogspot.com nuotrauka

Obuoliai užderėjo. Prikrenta ant kiemo, daužosi į mano mašinos stogą - juos reikia iškepti. Staigiai! Tam labai tinka įvairios šarlotės, kaip kad ši. Nors turiu ir savo mylimiausią purų biskvitinį pyragą, bet dar jo šįmet nekepiau. 

Norėjosi tokio, kuris būtų ir minkštas, ir trapus tuo pačiu. Pyragą su tokia tešla jau buvau ragavusi, bet recepto nežinojau - nemoku nuspėti tešlos paruošimo būdo tik iš paragavimo. Bet kai pamačiau nuotrauką lenkiškame tinklaraštyje, iškart supratau, kad tai tas. Beje, esu jį dariusi ir su rabarbarais - irgi puikiai tinka.

Šarlotė

(šaltinis: Anyžkowo)

Tešla:

300 g miltų

100 g cukraus

180 g sviesto

2 šaukšteliai kepimo miltelių

1 didelis kiaušinis

Įdaras:

8-10 obuolių (naudojau rūšį "Auksis")

1/2 citrinos sultys

1/4 stiklinės cukraus

1 šaukštelis krakmolo (jei obuoliai labai sultingi)

1 šaukštelis cinamono

Glajus:

120 g cukraus pudros

2-3 šaukšteliai vandens

Miltus, cukrų, sviestą ir kepimo miltelius sudedam į kombainą ir sutrinam iki miltų. Tada įmušam kiaušinį ir užminkome tešlą. Ją dedame šaltai valandai. Tuo metu pasiruošiame įdarą.

Nulupame obuolius, išimame sėklalizdžius ir supjaustome smulkiai. Obuolius beriame į puodą, supilame citrinos sultis, cukraus. Verdame, kol obuoliai suminkštės - kokias 10-15 min. Tada dedame cinamoną ir krakmolą, užverdame.

2/3 tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, suformuodami kraštelius. Ikaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame pyrago pagrindą kepti 15 min.

Ant apkepto pagrindo dedame obuolių įdarą, tada iškočiojame likusią tešlos dalį ir užklojame ja obuolius. Kepame dar apie 30-35 minutes, kol viršus apskrus. Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu ir pašlakstome viršų.

Pyragą valgome ataušusį.

Braškės su pipirais

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"