TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Šiaurės Korėjos turtuoliai pamėgo prancūziškus batonus

2015 03 31 6:00
Iš visų Prancūzijos virtuvės gėrybių korėjiečiai labiausiai žavisi ilgaisiais nesijotų kvietinių miltų batonais. Reuters/Scanpix nuotrauka

Valstybės kontroliuojamas laikraštis pranešė, kad Šiaurės Korėjos sostinėje Pchenjane šiuo metu itin vertinami Prancūzijoje amato mokęsi kepėjai. Pasiturintys korėjiečiai labai pamėgo jų gaminamus ilguosius prancūziškus batonus.

Pernai Šiaurės Korėjos maisto produktų gamintoja "Kumkop General Foodstuff Factory" išsiuntė kelis savo kepėjus pasimokyti amato paslapčių iš kolegų Prancūzijoje. Atrodo, kad iš visų naujai išmoktų gaminių korėjiečiams labiausiai patinka ilgieji batonai, kepami iš nesijotų kvietinių miltų.

Juos gaminančią kepyklą sausio mėnesį aplankė net pats šalies lyderis Kim Jong Unas. Jis paragino įmonę aktyviau kurti bei gaminti naujus produktus, įskaitant ir kramtomąją gumą, kuri, pasak valstybės vadovo, yra "labai reikalinga šalies atletams ir tinkama korėjiečių kūno sudėjimui".

Pchenjane įsikūrę turtingiausi ir labiausiai išsilavinę Šiaurės Korėjos gyventojai, taip pat biurokratai ir auganti vidurinė klasė. Dauguma jų gali sau leisti pasimėgauti išpopuliarėjusiais prancūziškais batonais. Tačiau kaimuose už sostinės ribų žmonės gyvena daug skurdžiau. Jungtinių Tautų duomenimis, kas ketvirtas čia augantis vaikas yra nusilpęs dėl prastos mitybos.

Reuters, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"