TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Sidre troškintas triušis

2013 11 21 12:00
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotraukos

Vienintelė pastaba dėl recepto - atkreipkit dėmesį, kad yra vartojamas natūralus sidras. Su visokiais ten fizais ir šmizais neišsisuksit. Teks kulniuoti iki Vynotekos, Sarkozy, M&S ar dar kur nors, kur pardavinėja tikrą sidrą. 

Pirštais nebaksnosiu, bet žinau, kas pro pirštus pažiūrėjo į tai ir supylė kriaušių sidrą. O po to sakė, kad buvo ne kažką. Ir sakė, kad receptas prastas. Oh, well...

O visa kita yra puikiau nei puiku - mėsa neriasi nuo kaulo, sultinį galima gert vieną, kokio nerealaus gerumo jis yra, o polenta.... ji ten tiesiog idealiai tinka! Receptą lengvai pakeičiau (o kaip kitaip), bet pakeitimai nėra esminiai. Taigi receptas iš Mindaugo blogo, o šis ėmė iš "Silver Spoon":

***

Reikės:

triušio (apie 1 kg)

100 g šoninės, supjaustytos kubeliais

2 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. sviesto

1 vidutinis svogūnas, supjaustytas kubeliais

2 vidutinės morkos, supjaustytos kubeliais

3 baravykai, supjaustyti riekelėmis

pundelio čiobrelių

apie 300 ml tikro sidro

apie 150 ml vištienos sultinio

druskos pagal skonį

***

Supjaustykite triušį gabalais. Pasirodo, kad tai yra daug lengviau nei aš galvojau. Viską dariau pagal šitą video.

Įkaitinkite keptuvėje aliejų su sviestu ir apkepkite triušį iš visų pusių. Perdėkite į puodą, kuriame troškinsite.

Toje pačioje keptuvėje suberkite svogūnus ir šoninę. Viską kepkite apie 4 minutes, kol svogūnai suminkštėja. Suberkite morkas ir dar pakepkite apie 5 minutes. Daržoves suberkite ant triušio.

Apkepkite baravykus. Taip pat toj pačioj keptuvėj. Jei reikia, įdėkite šiek tiek sviesto. Ir kai iškeps, sudėkite viską į puodą su triušu.

Puodą užkaiskite, supilkite sidrą ir sultinį, sudėkite čiobrelius ir įberkite druskos pagal skonį. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios ir viską troškinkite geras dvi valandas. Mėsa turi lengvai nertis nuo kaulo.

Patiekite su polenta.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"