TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Šiltas burokėlių užkandis

2013 08 22 10:30
beatulia.blogspot.com nuotraukos

Per 5-ąją vyno mugę Kaune įsigijau geriausią 2013 metų ypač tyrą pirmo spaudimo alyvuogių aliejų "Tenuta Torre di Mossa" D.O.P. ir likau nerealiai sužavėta. Po kiek laiko gavau iš jų krautuvėlės laišką, kad užsukčiau būdama Vilniuje ir išbandyčiau kitus produktus.

Šiek tiek užtrukau, kol ten atsidūriau, bet labai apsidžiaugiau susipažinus su savininke, p. Liana. Iškart radom bendrą kalbą, o jos aistra ir pasakojimai mane sužavėjo. Tad šįkart parsivežiau išbandymui tris produktus. Vasarą ne visada norisi gaminti, būna susimeti daržovių į lėkštę, palaistai aliejumi, citrina ir visi pietūs.

Tad vaikščiojau apie dovanas ratais ir vis laukiau, kada prisijaukinsiu juos ir save, kada užklups mane noras jas sudoroti. Ir užklupo :) Bet taip, kad ir vakar vakare ir šiandien ryte teko valgyti tą patį. Nes per skanu nekartoti. Taigi pirmasis produktas - ypač tyras mandarinų-alyvuogių aliejus De Carlo.

Šiltas burokėlių užkandis

1 šviežias burokas

feta (arba jos pakaitalas - fetaki)

Maldon jūros druska

Šviežiai malti pipirai

Balzamiko acto kremas

Ypač tyras mandarinų-alyvuogių aliejus De Carlo

Aliejus kepimui

Buroką nusilupame ir supjaustome 2 mm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame buroko griežinėlius vienu sluoksniu ir apkepame iš abiejų pusių. Sudedame ant lėkštės, užberiame fetos ir pagardiname druska, pipirais, mandarinų aliejumi ir balzamiko acto kremu. Jau galima valgyti :)

Braškės su pipirais

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"