TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Šokoladas gerina mąstymą

2012 11 24 10:15
Rekomenduojama mėgautis juoduoju šokoladu. /Pa Wire/Scanpix nuotrauka 

Ar suvartojamas šokolado kiekis turi įtakos Nobelio premijos laureatams? Pasirodo, kad taip.

Daktaras Franzas Messerli "Naujosios Anglijos medicinos žurnale" paskelbė, kad egzistuoja ryšys tarp kiekvienoje valstybėje suvartojamo šokolado kiekio ir tos šalies Nobelio premijos laureatų skaičiaus. Pirmaujanti šalis, pagal daktaro F.Messerli tyrimą, yra Šveicarija. Antrąją vietą užima Švedija, trečiąją - Danija. 

"Manoma, kad valgydami šokoladą galime pagerinti savo gebėjimą mąstyti, kadangi šokolade yra daug antioksidantų ir flavonoidų. Jų galima aptikti ir kakavoje, žaliojoje arbatoje, raudonajame vyne ir kai kuriuose vaisiuose. Tyrimai parodė, kad flavonoidai gali pagerinti mąstymo įgūdžius ir sumažinti riziką susirgti silpnaprotyste, kadangi jie pagerina smegenų kraujotaką", - rašoma žurnale.

Kai kurie kiti tyrimai parodė, kad juodasis šokoladas gali būti naudingas smegenims ir širdžiai. Jis taip pat gali padėti atsikratyti nereikalingų kilogramų. F.Messerli taip pat mano, kad šokoladas daro teigiamą poveikį sveikatai. Daktaras rekomenduoja atsisakyti daugelio šokolado rūšių, o vartoti tiktai juodąjį šokoladą.

"Daily Mail", LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"