Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Šokoladinis musas

 
2015 01 14 8:54
beatulia.blogspot.com nuotrauka

Pagaminti šokoladinį musą norėjau senų seniausiai, bet prireikė paskatinimo, nes, na, niekaip neprisiruošdavau. Nors jį pagaminti taip žiauriai lengva ir visai nebūtina griežtai laikytis proporcijų. Be to, galima fantazuoti su priedais. Todėl parašysiu čia tik bazinį receptą, o ko į jį pridėti, paliksiu nuspręsti jums.

(sufleruoju, galima:

1. įmaišyti tarkuotos apelsinų žievelės,

2. pabarstyti kapotais riešutais,

3. uždėti šviežių braškių,

4. papuošti plakta grietinėle,

5. pabarstyti šokolado drožlėmis

6. ...)

Šokoladinis musas

5-6 porcijoms

120 g juodo šokolado, ne mažiau nei 65 proc. kakavos

2 šaukštai pieno

200 ml plakamos grietinėlės

2 kiaušinio baltymai

4-5 šaukštai cukraus (cukraus kiekis priklauso nuo to, kokio kartumo šokoladas)

Šokoladą su pienu tirpiname inde, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu. Kai šokoladas ištirps ir bus vienalytis, nuimame indą ir atidedame pravėsti. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų, atskirai išplakame iki standumo baltymus. Pravėsusį šokoladą supilame į grietinėlę ir atsargiai išmaišome. Tada sudedame baltymus ir labai atsargiai išmaišome. Visas mišinys šiek tiek suskystės, tačiau nepergyvenkite. Sudedame musą į formeles, jas statome į šaldytuvą ir paliekame kelioms valandoms ar pernakt atšalti ir sustingti.

Braškės su pipirais

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"