Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Šokolado doktorantūra Kembridže

 
2014 08 19 6:00
sampselpreston.com nuotrauka

Mokslininkai ir šokolado mėgėjai turi galimybę tapti šokolado ekspertais Kembridžo universitete. Konkursą laimėjusiam kandidatui bus pavesta užduotis sugalvoti būdą, kaip sustabdyti šokolado tirpimą šilto klimato sąlygomis.

Kembridžo universitetas – antras pagal senumą Didžiosios Britanijos universitetas, įkurtas XIII amžiaus pradžioje. Tai vienas geriausiai vertinamų universitetų pasaulyje. Tarp jo absolventų yra daug žinomų mokslininkų (Isaakas Newtonas, Francis Baconas, Charlesas Darwinas, Ernestas Rutherfordas, Stephenas Hawkingas ir kiti), daug Nobelio premijos laureatų.

Skelbime, kurį galima rasti universiteto internetinėje svetainėje, rašoma, kad Cheminės inžinerijos ir biotechnologijos departamento projektas ketina ištirti veiksnius, leisiančius šokoladui išlikti tvirtam ir kokybiškam šilto klimato sąlygomis. Šokolado doktorantūros studijos šiame prestižiniame universitete daugeliui gali atrodyti tarytum svajonė, tačiau nereikia manyti, kad čia būtų lengva.

Projektas iš esmės yra eksperimentinis. Jame ketinama taikyti įvairių inžinerinių ir fizinių mokslų disciplinų reologinius (mokslas, tiriantis medžiagų deformaciją ir takumą) ir analitinius metodus. Todėl kandidato matematiniai įgūdžiai turi būti itin geri. Skelbime taip pat nurodoma, kad kandidatas turi būti mažiausiai 4 metus studijavęs universitete, turėti eksperimentinių tyrimų patirtį ir labai gerus fizikos, chemijos, medžiagotyros bei inžinerijos įvertinimus.

Pažymėtina, kad šios visiškai finansuojamos 3,5 metų doktorantūros studijos skirtos tik Europos Sąjungos piliečiams. Kandidatai, trokštantys studijuoti šokoladą, turi kreiptis iki rugpjūčio 29 dienos.

BBC, LŽ

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"