TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Storulis meta svorį

2013 11 04 6:00
Dručkis daug didesnis už paprastą ežį. wormithedgehogs.co.uk nuotrauka

Ežys iš Škotijos jau numetė beveik pusę svorio laikydamasis dietos, kurią jam nustatė Faifo gyvūnų gelbėjimo centras.

2012 metų rudenį rastas ir Edinburgu pavadintas ežys vasarą buvo baisiai sustorėjęs. Centro darbuotojai jį gausiai maitino didžiaisiais milčiais ir kačių ėdalu. Liepą Edinburgas svėrė jau 2,3 kilogramo ir nebegalėjo susiriesti į kamuoliuką. Teko keisti ežio racioną ir riboti porcijas. Dabar Edinburgui galima suėsti ne daugiau kaip vieną dubenėlį džiovintų kirmėlių per dieną. Be to, jis turi ir mankštintis, daugiau judėti. Edinburgui sekasi neblogai, nes jis jau sveria mažiau kaip pusantro kilogramo, bet vis dar negali susisukti į kietą kamuoliuką.

Kai šis ežys buvo rastas, jis svėrė 415 gramų, todėl centro darbuotojai jį ir šėrė, kad pasiektų normalų svorį, t. y. maždaug 700-800 gramų - tiek sveria 30 centimetrų ilgio ežys.

Pastaraisiais metais ežių Škotijoje mažėja, entuziastai imasi jiems padėti, ypač išgyventi žiemą. Jei ežys sveria per mažai, žiemos neištveria. Žmonės dažnai randa ir kartoninėse dėžėse atneša nusilpusių ežių, jauniklių ar suaugusių. Į laisvę ežiai paleidžiami atpenėti iki 1 kilogramo, nenutukę ir galintys susiriesti į kietą kamuoliuką - tai viena svarbiausių jų gynybos priemonių.

"The Scotsman", LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"